20
iul.

Inovativ!!!Prima copie imprimata 3d a unui fat la 8 luni de viata, scanat direct in burta mamei!

Prima copie a unui fat uman imprimat 3d in Republica Moldova

Datorita tehnologiilor inovative in domeniul scanarii RMN si a celei cu ultrasunete, a devenit posibila separarea 3dimensionala reala a fatului din burtica mamei si imprimarea acestuia la o imprimanta 3d de dimensiuni uriase asa incit sa primim un model 3d printat prin tehnologie FDM sau SLA la scara reala, asa incit ceea ce am obtinut noi sa aiba dimensiunea de aproximativ 40cm.

Lucru nu a fost deloc usor si a solicitat implicarea unui medic obstretician si a unui medic specialist in domeniul ultrasunetelor si evident un aparat de rezonanta cu interfata DIGICOM.

Partea cea mai grea a lucrului a fost evident sintetizarea impulsurilor si transformarea acestora intr-un solid bun de imprimat, lucru care se pare ne-a reusit perfect.

Salutam pe aceasta cale curajul mamei care s-a aratat dispusa sa ne ofere posibilitatea de ai reda fatul prin intermediul tehnologiei de imprimare 3d.

Inovativ!!! Prima copie imprimata 3d a unui fat la 8 luni de viata, scanat direct in burta mamei!

Copia pe care am obtinut-o am cedat-o imediat mamei asa incit aceasta din urma sa-si poata bucura jumatatea cu suvenirul pe care nu l-a mai facut nimeni niciodata, cel putin pe teritoriul Republicii Moldova pina acuma.

Ne-am obligat pe buna dreptate sa nu mai executam  vre-o copie pina nu se naste bebe-ul bine-sanatos!

In scurt timp v-om anunta un proiect-colaborare cu una din institutiile medicale de la Chisinau, prin care fiecare doritor v-a putea obtine un produs asemanator

Copia Umana 3d realizata pentru prima oara in Republica Moldova va putea servi si ca material de studiu si analiza pentru medicii nostri asa incit reprezinta copia exacta a fatului din burta mamei, care poate fi analizat, pipait, examinat fara a aduce vre-o dauna colegului sau din burtica calda a mamei

Si in Republica Moldova se poate face performanta!